Infiniti QX30 Forum banner

Nowy członek

609 Views 14 Replies 4 Participants Last post by  w.krylowski
Witam wszystkich i pozdrawiam z Polski .Od trzech miesięcy jestem posiadaczem. infiniti qx30 awd rocznik 2019,
kolor niebiesko-fioletowy wersja lux.Auto przyjechało do mnie z USA
1 - 15 of 15 Posts
Dzień dobry, jak miło, widzę że rodak. Tak jak pisałem, w temacie infiniti qx30 jestem bardzo świeży, mam wiele pytań do forumowiczów i w temacie użytkowania, cieszy mnie kontakt z kimś z kraju, liczę na pomoc i pozdrawiam raz jeszcze Wszystkich.
Samochód mało popularny u nas, więcej informacji trzeba czerpać z for mercedes A/CLA/GLA.
Czy jesteś zadowolony ze swojego qx30?Czy były jakieś problemy eksploatacyjne?
Powiem tak, uważam że jest za mały w środku z każdej strony i za krótkie siedziska foteli przez co po dłuższej trasie bolą uda.
Na razie nie mam z nim problemów. Raczej nigdy nie będę darzył go taką sympatią jak moje byłe e38. Ale przyjemnie się nim jeździ poza tym, że trochę mały.
Co do wielkości to pełna zgoda,mam jeszcze volvo xc60 i przesiadając się do qx30 można zacząć się nieco klaustrofobiczne:)
Zawsze pociągały mnie auta infiniti i padało na qx30 i teraz wiem, że to inna przygoda.
Jeśli wolno spytać:gdzie serwisujesz swojego ,czy może samodzielnie?Pytam bo na starcie mam problem z moim.
Póki co sam ogarniam wszystko.
Jaki problem masz z samochodem?
Smochód sprowadziłem z usa,był po szkodzie,mial uszkodzoną skrzynię biegów ktora została wymieniona.
Po podłączeniu do komputera błąd się kasuje by po przejechaniu paru kilometrów zapalić się na nowo.Mechanicy twierdza ze to sprawa paliwa.W stanach mają inaczej z oktanami u nas w europie inaczej.Autem przejechałem ze 150 km,ponoć jak wyjezdze dysk i dotankuje to blad ma lub moze ustapić
Ale jaki błąd wyskakuje?

W USA jest gorsze paliwo niż u nas. Komputer powinien się sam dostosować do paliwa, odpowiednio cofając lub przyspieszając zapłon.

Ja jeżdżę na Pb95, Pb98 i nic nie wyskakuje.
Wyskakuje błąd silnika,ikonka na pomarańczowo,po skasowaniu zapaliła się na nowo
Witamy :]

A znasz kod bledu? Bo wiesz, sama ikonka moze zapalic sie z wielu powodow...

Nie wiem czy masz jakis skaner ale jesli nie to moze zainwestuj w jakis (np. autel ap200 czy cos podobnego)
Problem z tym, że nie zapisałem kodu,na razie auto stoi w garazu,dam jak będe wiedział coś więcej,dziękuję za
zainteresowanie,pozdrawiam
Cześć )It can be anything - but not fuel for 100%. As the stories of last year - gave me an option to tank it with any mixes of **** gasoline and it were ok for everytime with it*
As guys says - it needs to check for a code* Bet that it is P052E :)
Cześć )It can be anything - but not fuel for 100%. As the stories of last year - gave me an option to tank it with any mixes of **** gasoline and it were ok for everytime with it*
As guys says - it needs to check for a code* Bet that it is P052E :)
Witaj,dziękuję za zainteresowanie moim problemem.Obecnie mój qx30 stoi w garażu z powodu ostrej zimy i braku wolnego czasu(dużo pracy),jak tylko złapie wolny czas doprowadzę sprawę do końca.Dziękuję i pozdrawiam(y)wszystkich.
  • Like
Reactions: 1
1 - 15 of 15 Posts