Infiniti QX30 Forum banner

2017-2018 QX30 Stereo?

17K views 14 replies 12 participants last post by  mnsimmons  
#1 ·
Potrzebuję trochę informacji na temat tego, z czego może składać się ten zestaw stereo. Jakieś pomysły, jakie to głośniki? Ile? Czy mogę zainstalować wzmacniacz, aby zasilić mały subwoofer Kenwood z tyłu? Czy ma głośniki?

#4 ·
Tak, jest to możliwe. W rzeczywistości mam '17 QX30 Premium z pakietem Tech, i chociaż przyszedł z głośnikami Bose dookoła i fabrycznym Sub+Amp Bose, dodałem mały 8-calowy subwoofer Phoenix Gold i wzmacniacz. I, "Och, chłopcze", jak to niesamowicie brzmi! Nie chciałem niczego, co ostatecznie sprawiłoby, że moje tylne wycieraczki będą grzechotać, ale chciałem poczuć bas podczas słuchania muzyki. Akustyka QX30 jest doskonała dla mniejszych obudów subwooferów. Zaufaj mi, będziesz zachwycony!

Attachments

#6 ·
Pomoc z aktywnym systemem redukcji szumów, proszę...

Tak, to jest możliwe. W rzeczywistości mam '17 QX30 Premium z pakietem Tech i chociaż był wyposażony w głośniki Bose dookoła i fabryczny subwoofer + wzmacniacz Bose, dodałem mały 8-calowy subwoofer i wzmacniacz Phoenix Gold. I, "Och, chłopcze", jak to niesamowicie brzmi! Nie szukałem niczego, co ostatecznie sprawiłoby, że moje tylne wycieraczki będą grzechotać, ale chciałem poczuć bas podczas słuchania muzyki. Akustyka QX30 jest doskonała dla mniejszych obudów subwooferów. Zaufaj mi, będziesz zachwycony!
Cześć philloliveira, czy miałeś problemy z aktywnym systemem redukcji szumów w naszym samochodzie i wzmacniaczu?
Jak to robisz?
Zainstalowałem wzmacniacz i na początku (gdy samochód był w warsztacie mechanika) było wspaniale... ale kiedy zacząłem jeździć, wytwarzał dodatkowy głośny szum dochodzący z głośników, który był bezpośrednio związany z obrotami silnika.
Nie znaleźliśmy sposobu, aby tego uniknąć, więc w końcu musieliśmy odinstalować wzmacniacz :(

#8 ·
Cześć, właśnie dostałem swojego pierwszego Infiniti (Q30) i chcę ulepszyć audio, ale informacji jest niewiele. Mam standardowy zestaw audio i nie chcę wymieniać jednostki centralnej. Dane techniczne mówią, że mam 6 głośników, co przypuszczam, że to 2x głośniki wysokotonowe z przodu, 4x głośniki w drzwiach. Nie wchodząc w zbyt duże szczegóły, rozważałem możliwość wykorzystania przedniego głośnika centralnego (który wydaje się być zainstalowany, ale nieużywany) i wymiany 6 fabrycznych głośników na coś nieco bardziej solidnego. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat demontażu paneli drzwi i dostępu do tyłu jednostki centralnej, byłbym bardzo wdzięczny. Nie mogę nic znaleźć w internecie, a kiedy zadzwoniłem do mojego dealera, w zasadzie mnie zbył.

#12 ·
Więc patrząc na fabryczną wiązkę, która wtyka się do subwoofera bose, czy wiesz, w jakie kolory przewodów powinienem wpiąć wyjścia kanałów lewego/prawego? Mam tani loc do przetestowania, aż dostanę lepszy
(Pin 1) Pomarańczowy = Subwoofer +
(Pin 2) Niebieski = Subwoofer +
(Pin 3) Niebieski = Subwoofer -
(Pin 4) Żółty = Subwoofer -

Piny 1+3 tworzą jeden obwód cewki głosowej, a 2+4 drugi.

Image

#15 ·
Mam system bez szefa, w którym nie działają lewe głośniki. Próbowałem zresetować system, jednostkę centralną. Sprawdziłem bezpieczniki, głośnik jest w porządku. Martwię się, że to jednostka centralna. Czy jest coś jeszcze, co mogę spróbować, zanim będę musiał rozebrać deskę rozdzielczą?